Keresés
  • Owsley Timea

Orvosi Micropigmentáció


Tetoválást készíteni nemcsak azért lehet, hogy kifejezzük önmagunkat, szebbek, dekoratívabbak lehessünk. Sajnos vannak olyan esetek is, amikor a tetoválás elkészítésére azért van szükség, hogy egy korábbi sérülés, vagy műtéti heg nyomait eltávolítsuk. Következő blogbejegyzésemben a dermapigmentációt szeretném bemutatni nektek.

Még ma is, amikor a plasztikai sebészet szinte csodákra képes és rengeteg, gyógyulást elősegítő krém áll a rendelkezésünkre, előfordulhat az, hogy a heg nem tűnik el nyom nélkül. Sok olyan vendéggel találkoztam már, akik szerettek volna megszabadulni hegeiktől, korábbi sérüléseik nyomaitól. Szerencsére ma már nem kell feltétlenül sebészhez fordulni, hogy a hegeket eltüntessük.

A hegek nem csak a testünkön hagynak nyomot

A hegek eltüntetése a gyógyulási folyamat lezárása. Az elmúlt években több olyan vendégem is volt, akik a szó szoros értelmében megküzdöttek az életért, komoly betegségekből gyógyultak fel, és a hegek eltüntetésével szerették volna maguk mögött hagyni az átélt traumákat. A mellrák túlélőknek sok esetben nem csak a kezelés fájdalmaival, a hosszadalmas gyógyulás folyamattal, illetve a végtelen számú orvosi vizsgálattal kell szembenézniük, hanem mellük elvesztésével is. Sokan nem szeretnék, hogy műtétileg pótolják saját, elvesztett mellbimbóikat, hiszen ezek érzékenysége, kinézete, formája eltérhet az eredetitől. Nem úgy fog viselkedni, mint egy természetes mellbimbó.

A mellbimbó tetoválás előnyei

Vendégeim nagy része a mellbimbók helyreállításához a tetoválást választja. A megfelelő technika használatával élethű, természetes 3D-s hatást érhetünk el. Ezzel több, mint esztétikai beavatkozás, segít feldolgozni a betegség okozta traumát, hogy pontot tehessünk a gyógyulási folyamat végére. Vannak olyan esetek, amikor a vendég inkább csak a mellbimbó színén szeretne változtatni, ilyenkor a világosabb árnyalatból tudunk sötétebbet készíteni, sötétből világosat viszont nem. Lehetőségünk van korrigálni az aszimmetrikus mellbimbót is, ezáltal javíthatjuk nem csak vendégeink kinézetét, de közérzetét is.41 megtekintés0 hozzászólás